Laddar Evenemang

Medicinsk yoga med Birgitta start torsd 24 augusti kl. 09.00-10.30, 15 ggr, online/på plats

Pris: 2300 kr/15 ggr

 

Anmälan till detta evenemang är stängd

Medicinsk yoga kommer direkt ur Kundaliniyogan och innehåller pass och meditationer som testats i svenska och internationella forskningsprojekt. Bl a på Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus, Nora Vårdcentral samt Boston University och Alzheimer Prevention Research Foundation.

I denna grupp blandar vi Medicinsk yoga och lite lugnare Kundaliniyoga. Flera har yogat tillsammans tidigare men nybörjare är också välkomna. Det tillkommer alltid några nya varje termin.

Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker långsammare och med stort fokus på andetaget och rörelsen. Samt att instruktionerna är mer ingående. Övningarna är mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Vi använder oss till stor del av yogapass som varit med i olika studier där det framkommit positiva effekter av övningarna.

Kursledare: Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI certifierad Kundaliniyogalärare, Level 1 Professional Teacher Trainer, Mediyogaterapeut & gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och utbildad i gong via Don Conreaux.

 

Om du har friskvårdsbidrag som du vill utnyttja, ange det i fritextfältet, tack!

INFO OM ONLINE-YOGAN:

För onlineyogan kommer du att bjudas in i en Facebook-grupp som heter: Medicinsk yoga med Birgitta HT23. För detta behöver du bli vän med Birgitta Hedman på Facebook. Först då kan hon bjuda in dig. Du kan även få en zoom-länk till passet så att du kan följa oss på Zoom. 
Det går att följa kursen endast på plats eller endast online, eller både och. Du har alltid tillgång till din onlineyoga under den kurs du går hos oss och kan göra den när du vill på dygnet. 

• Glöm inte att ange i “övrigt meddelande” om du är med på plats eller online.

Det går även att anmäla dig i efterhand då kursen startat, i mån av plats. Kontakta i så fall birgitta@yogainstitutet.nu

 

 

 

Varmt välkommen, precis som du är!


24 augusti
torsdag kl. 09:00 - 10:30

Kurstid och pris

Kursledare

Birgitta Hedman

Plats

Yogainstitutet

Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige

+ Google Map