Laddar Kurser

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Medicinsk yoga med Gudrun start sönd 5 sep kl. 15.30-16.30, 8 ggr, online/på plats


Detaljer

Datum:
24 oktober, 2021
Tid:
15:30 - 16:30
Kostnad:
1100kr/8 ggr
Kurser Kategori:

Medicinsk yoga kommer direkt ur Kundaliniyogan. Den innehåller pass och meditationer som testats i svenska och internationella forskningsprojekt, bl a på:

  • Karolinska Institutet (Stor ryggstudie som visade att dessa rörelser är bra vid ryggbesvär.)
  • Danderyds sjukhus (Studie som visade att de som har haft en hjärtinfarkt eller drabbats av förmaksflimmer har stor fördel att starta med yoga för att stärka sig både fysiskt och mentalt)
  • Nora Vårdcentral (2 Studier på stress)
  • Huddinge sjukhus (Studie på hjärtsvikt)

Flera internationella studier såsom t ex allmän stress, oro och ångest samt yoga mot förmaksflimmer. De kan du läsa mer om här via denna länk

 

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag. T.ex. för att hantera allmän stress, oro och ångest. Med en förbättrad andning orkar du mer, skapar ny energi, känner dig lugnare och mer avslappnad. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker långsammare, med stort fokus på andetaget och rörelsen. Sjukgymnaster som har utbildat sig i denna teknik lovordar rörelserna för dess hälsobringande effekter.

Kom, känn och upplev hur du kan känna dig starkare och mer rörlig på några veckor. Gör du yogan mellan tillfällena vi träffas kommer du kunna känna hur du stärker dig dag för dag, vecka för vecka. 

 

Kursledare: Gudrun Larsson. Gudrun är utbildad i Medicinsk yoga både på Yogainstitutet och på Yogakraft, Hon är även yogalärare  i Yinyoga av Magdalena McVeld och Kundaliniyogalärare utbildad på Yogainstitutet i Karlstad. Gudrun har själv en daglig praktik av medicinsk yoga, den hjälper henne att reglera stress och oro samt håller kroppen mjuk och stark.

Det går även att anmäla dig i efterhand då kursen startat, i mån av plats. Kontakta i så fall birgitta@yogainstitutet.nu. Har du frågor kan du även ringa Birgitta 070-23 77 894.

 

INFO OM ONLINE-YOGAN: För onlineyogan kommer du att bjudas in i en Facebook-grupp som heter: Medicinsk yoga med Gudrun HT21. För detta behöver du bli vän med Gudrun Larsson på Facebook. Först då kan hon bjuda in dig. Meddela om du inte har Facebook så löser vi det på ett annat sätt för dig med inspelning. 

Du har alltid tillgång till din onlineyoga under den kurs du går hos oss och kan göra den när du vill på dygnet. Sedan plockar vi bort dig ur Facebook-gruppen då kursen är slut.

• Glöm inte att ange i “övrigt meddelande” om du är med på plats eller online.

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och gör de förändringar som krävs.
Läs mer här om Covid 19-information (länk)

 

Varmt välkommen, precis som du är!

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
Visa Plats-webbplats
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Gudrun är sjuksköterska och internationellt certifierad Kundaliniyogalärare, utbildad via Yogainstitutet i Karlstad 2015. Hon har vidareutbildning i Medicinsk yoga och Gravidyoga. Gudrun är en uppskattad yogalärare och har hållit klasser regelbundet i flera år.