Laddar Kurser

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Medicinsk Yoga


Detaljer

Datum:
20 november, 2018
Tid:
11:00 - 12:30
Pris:
1125Kr
Kurser Kategori:

V.35-42

Därefter följer ytterligare en grupp på 7 ggr V43-50 (ej V44)

Medicinsk yoga kommer direkt ur den Kundaliniyogiska traditionen och flera yogapass är som Kundaliniyogan, men vi img 2191arbetar mer inkännande och stillsamt med dessa yogapass.

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Med en förbättrad andning orkar du mer, skapar ny energi och känner dig lugnare och mer avslappnad. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker långsammare och med stort fokus på andetaget och rörelsen. Sjukgymnaster som har utbildat sig i denna teknik lovordar rörelserna för dess hälsobringande effekter.

Kom, känn och upplev hur du kan känna dig starkare och mer rörlig på några veckor. Vår rekommendation är att du gör yogan mellan tillfällena vi träffas. Då kommer du känna hur du stärker dig dag för dag, vecka för vecka.

Yogapassen och meditationerna innehåller övningar som testats i svenska forskningsprojekt, bl a på:

– Karolinska Institutet (Stor ryggstudie som visade att dessa rörelser är det bästa alternativet vid ryggbesvär.)

– Danderyds sjukhus (Studie som visade att de som har haft en hjärtinfarkt eller drabbats av förmaksflimmer har stor fördel att starta med yoga för att stärka sig både fysiskt och mentalt)

– Nora Vårdcentral (Studie på stress)

– Huddinge sjukhus (Studie på hjärtsvikt)

Kursledare är Birgitta Hedman som driver Yogainstitutet, KRI Professional Yoga Teacher trainer, Yogaterapeut som också är lärare på Yogalärarutbildningen.

birgittaogongen3

Birgitta Hedman är huvudlärare på Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är även gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och gongmästare genom Don Conreaux. Mellan 2009-2012 utbildade Birgitta instruktörer i Medicinsk yoga enligt Göran Boll. Birgitta håller även grupper i Kvinnoyoga och Gravidyogautbildning i både Sverige och Norge. 2011 utbildade sig Birgitta även i Hormonyoga för Dinah Rodrigues, vilket är till stor hjälp för de som har hormonella besvär. Sedan 2014 arrangerar hon Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 på Yogainstitutet. Här ges även Level 2 av Kundaliniyogalärarutbildningen. I januari 2019 har vi “Lifestyle and lifecycle” – som är ett av de 5 stegen i Level 2 på Yogalärarutbildningen.

Birgitta har en gedigen utbildningserfarenhet efter att ha arbetat med utbildning i 30 år och med yoga i 16 år. Genom dessa delar hjälper Birgitta dig som yogaelev att utvecklas och komma djupare inom dig. Birgitta ger både yogakurser och enstaka konsultationer, både till enskilda och gravida. Hon är medlem i SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund och IKYTA International Kundaliniyoga Teachers Association.

Plats

Stadsparken
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad, Sweden
Sverige
+ Google Map
Telefon:
760477992
Webbplats:
www.yoga.se
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI certifierad Kundaliniyogalärare, Level 1 Professional Teacher Trainer, Mediyogaterapeut & gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och utbildad i gong via Don Conreaux.