Laddar Kurser

Detaljer

Datum:
24 augusti, 2021
Tid:
12:00 - 13:15
Pris:
70kr
Kurser Kategorier:
,

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu

Kursledare

Birgitta Hedman
Telefon:
070 - 23 77 894
E-post:
birgitta@yogainstitutet.nu

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Prova-på Medicinsk yoga med Birgitta tisd 24 augusti kl 12.00-13.15, online/på plats


Detaljer

Datum:
24 augusti, 2021
Tid:
12:00 - 13:15
Pris:
70kr
Kurser Kategorier:
,

Detta är ett prova-på-tillfälle för dig som undrar vad Medicinsk yoga är.
Du får testa andningstekniken, göra ett mjukt yogapass och därefter slappna av och sedan testa en kortare meditation. Här kan du känna dig för om Medicinsk yoga är något för dig.

 

Medicinsk yoga kommer direkt från Kundaliniyogan och innehåller pass och meditationer. Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker mycket långsamt och med stort fokus på andetaget och rörelsen, samt att instruktionerna är mer ingående. Den används även inom vården, på vårdcentraler och på olika avdelningar inom vården och har varit till stor hjälp för många. Du kan alltid välja att göra en övning lugnare, stillsammare och anpassa utifrån dina behov.

Läs gärna mer om våra kurser under respektive kurs som startar mellan 22 augusti-15 september. 

 

INFO OM ONLINE-YOGAN: För onlineyogan kommer du att bjudas in i en Facebook-grupp som heter: Medicinsk yoga med Birgitta HT21. För detta behöver du bli vän med Birgitta Hedman på Facebook. Först då kan hon bjuda in dig. Om du inte har Facebook kan du få ett lösenord för att se inspelade yogafilmer på Vimeo. Där finns många att välja på nu efter allt hon har spelat in det senaste året.

 

Vi begränsar fortfarande antal platser i lokalen. Vi håller distans och anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi har yogamattor i ull, sittkuddar och filtar i lokalen, men vill du tar du med egen matta, filt och sittkudde så här i Covid-tider.

 

Vi ser fram emot att möta dig!

Varmt välkommen precis som du är!

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI certifierad Kundaliniyogalärare, Level 1 Professional Teacher Trainer, Mediyogaterapeut & gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och utbildad i gong via Don Conreaux.