Laddar Evenemang

Prova-på Yoga för bröstopererade måndagar med start 22 augusti kl 15.00-16.30

Detta är ett prova-på-tillfälle inför kursen som startar nästa vecka.

Här gör vi yogapass som stärker dina lungor, bröstområde och lymfsystemet. Vi arbetar med mjuka yogaövningar för främst rygg, axlar, nacke som du även kommer kunna utföra sittande på stol om du behöver. 

Maria som är bröstcanceropererad och har använt Medicinsk yoga har haft stor hjälp av den i sin rehabilitering. De mjuka yogarörelserna och den medvetna andningen har gjort att hon inte domnar lika lätt och svullnaderna har numer gått ner. Andningen och meditationerna har varit till stor hjälp bl a vid cytostatikabehandlingarna och har varit ett sätt att kunna sänka stressnivån i hela kroppen. 

Medicinsk yoga är mjuka, lugna rörelser där du gör rörelserna utifrån din egen förmåga. Det går att anpassa utifrån dina förutsättningar. Eftersom yogan även innehåller både andning, rörelse, avslappning och meditation så finns också något för alla att hitta i yogan. De yogapass vi gör har också varit med i flera forskningsstudier med positiva effekter på allmän oro, ångest, GAD (general anxietey disorder), förbättrat minne via meditation, kroniskt smärta, osteoporos. Du kan läsa mer om forskning här: https://yogainstitutet.nu/resurser/forskning/

Vi slappnar av till ljudet av stora gongar som är till stor hjälp för att släppa djupare liggande spänningar och gammal stress.

Du behöver inte vara på något speciellt sätt för att göra yoga. Du kan vara med både online och/eller på plats. Missar du ett tillfälle på plats kan du ta igen det online i efterhand och du har tillgång till samtliga yogapass vi gör under hela kursen vi gör. Ange i fritextrutan om du vill vara med online eller på plats. 

Om du är medlem i Bröstcancerförbundet Värmland finns ett Friskvårdsbidrag som du kan söka på 500 kr för att reducera kostnaden. Då betalar du först hela kurspriset, får ett kvitto av oss, och söker sedan bidraget via dem genom att uppvisa kvittot. (Gäller endast om du inte redan utnyttjat Bröstcancerförbundets friskvårdsbidrag.)

Vi bjuder på en kopp Yogite efteråt så stanna gärna efteråt och prata med andra.

Det bjuder vi på för att du ska landa mjukt tillbaka i vardagen i samtal med andra i gruppen.

Varmt välkommen!


VAD TYCKTE DU OM KURSEN/UTBILDNINGEN?
Feed-back från tidigare kursdeltagare


Vitalie 31 mars, 2023

Jag är en Kundaliniyoga-student och jag kan inte nog rekommendera denna kurs. Det har varit en helt livsförändrande upplevelse för mig.

Genom Kundaliniyoga har jag upptäckt en helt ny dimension av självkännedom och självförverkligande. Kursen har gett mig verktyg för att hantera stress och ångest, ökat mitt fokus och min koncentration, och hjälpt mig att hitta en inre frid och balans som jag tidigare bara drömt om.

Lärarna har varit fantastiska och har verkligen inspirerat mig att fortsätta på min yogaresa. Jag känner mig tacksam för allt jag har lärt mig och för alla nya insikter som jag har fått genom denna kurs.

Om du är intresserad av att utforska Kundaliniyoga och hitta ditt inre lugn och välbefinnande, så kan jag verkligen rekommendera denna kurs. Det kommer att förändra ditt liv på sätt du aldrig trodde var möjliga.

22 augusti
måndag kl. 15:00 - 16:30

Kurstid och pris

Kursledare

Birgitta Hedman

Plats

Yogainstitutet

Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige

+ Google Map

Feed-back från tidigare kursdeltagare

Vad tyckte du om kursen/utbildningen?