Laddar Kurser

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Prova-på Yoga för bröstopererade måndagar med start 22 augusti kl 15.00-16.30


Detaljer

Datum:
22 augusti
Tid:
15:00 - 16:30
Kostnad:
80kr
Kurser Kategorier:
,

Detta är ett prova-på-tillfälle inför kursen som startar nästa vecka.

Här gör vi yogapass som stärker dina lungor, bröstområde och lymfsystemet. Vi arbetar med mjuka yogaövningar för främst rygg, axlar, nacke som du även kommer kunna utföra sittande på stol om du behöver. 

Maria som är bröstcanceropererad och har använt Medicinsk yoga har haft stor hjälp av den i sin rehabilitering. De mjuka yogarörelserna och den medvetna andningen har gjort att hon inte domnar lika lätt och svullnaderna har numer gått ner. Andningen och meditationerna har varit till stor hjälp bl a vid cytostatikabehandlingarna och har varit ett sätt att kunna sänka stressnivån i hela kroppen. 

Medicinsk yoga är mjuka, lugna rörelser där du gör rörelserna utifrån din egen förmåga. Det går att anpassa utifrån dina förutsättningar. Eftersom yogan även innehåller både andning, rörelse, avslappning och meditation så finns också något för alla att hitta i yogan. De yogapass vi gör har också varit med i flera forskningsstudier med positiva effekter på allmän oro, ångest, GAD (general anxietey disorder), förbättrat minne via meditation, kroniskt smärta, osteoporos. Du kan läsa mer om forskning här: https://yogainstitutet.nu/resurser/forskning/

Vi slappnar av till ljudet av stora gongar som är till stor hjälp för att släppa djupare liggande spänningar och gammal stress.

Du behöver inte vara på något speciellt sätt för att göra yoga. Du kan vara med både online och/eller på plats. Missar du ett tillfälle på plats kan du ta igen det online i efterhand och du har tillgång till samtliga yogapass vi gör under hela kursen vi gör. Ange i fritextrutan om du vill vara med online eller på plats. 

Om du är medlem i Bröstcancerförbundet Värmland finns ett Friskvårdsbidrag som du kan söka på 500 kr för att reducera kostnaden. Då betalar du först hela kurspriset, får ett kvitto av oss, och söker sedan bidraget via dem genom att uppvisa kvittot. (Gäller endast om du inte redan utnyttjat Bröstcancerförbundets friskvårdsbidrag.)

Vi bjuder på en kopp Yogite efteråt så stanna gärna efteråt och prata med andra.

Det bjuder vi på för att du ska landa mjukt tillbaka i vardagen i samtal med andra i gruppen.

Varmt välkommen!

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
Visa Plats-webbplats
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är Level 3 Professional Teacher Trainer, Medicinsk yogaterapeut, gravidyogalärare, Takti Pro taktil massör, gongutbildad av Don Conreaux samt den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan.