Laddar Evenemang

Root to Rise Ceremoniell kakao, Yinyoga, Trumresa med Denice & Lisa lörd 27 april kl 18.00-20.30

PRIS: 500:-

Anmälan till detta evenemang är stängd

 

Root To Rise

Varmt välkommen till en kväll tillägnad den feminina kraften, en av de två polariteterna allt är uppbyggt av. Kraften som är inkännande, intuitiv, stillhet, vila, närvaro, kreativiteten, den vilda kraften, den energin som tar emot. Den här feminina energin bor bland annat djup nere i vår allas moder, Moder jord.

 

Ceremoniell Kakao

Ceremoniell kakao, en av många själar som finns i växtriket har sedan begynnelsen tid supportat flera kulturer världen över, hennes namn är många, ett av dem är “Blodet till moder jord.”

Den här kvällen kommer vi samman för att hedra modern i oss alla, den feminina energin, yin energin. Landa på den mjuka fårullsmattan, dricka den grundande och hjärtöppnande kakao medicinen som har förberetts för hand av ett kvinnokollektiv i Guatemala.

 

Yinyoga

Medan du hålls av Mama Cacaos hjärtöppnande energi guidas du in i ett mjukt yinyogapass där vi inleder med fokus på hjärtat så att du får utrymme att medvetet känna in den tusenåriga medicinalväxtens effekter. Med inspiration från den traditionella kinesiska medicinen och träelementet bjuder vi in till växtkraft och expansion. Vi välkomnar humlesurr, fågelkvitter och återfödelse. Det som sker i naturen sker även i våra kroppar. Genom de positioner vi intar stimulerar vi lever- och gallblåsemeridianerna vilket ger kroppen en vårstädning och detox – både fysiskt och mentalt. Vi släpper taget om det som stagnerat under vintern så att qi – livskraften – kan flöda fritt och bidra till kreativitet och nyskapande.

Varje position intas med en medveten passivitet och vi stannar kvar en längre stund. Allt sker med kärleksfull hänsyn till de egna behoven och vi välkomnar det vi möter med acceptans. Fysiskt ligger fokus på bindväv, facia, leder, ligament och inre organ. I yinyogan leds vi av den feminina och närande yin-kraften. Skuggsidan, varandet och det kontemplativa omfamnas samtidigt som vi tillåts att släppa prestation och illusionen om att inte vara tillräckliga. Vi skapar utrymme för att lyssna till våra inre viskningar och balanserar vår livskraft. Yinyogapasset hjälper dig att bli grundad och förbereder kropp och sinne för en guidad resa i ditt inre.

 

Trumresa

Följ med på en resa till en plats djupt inom dig själv, du är en multidimensionell varelse som existerar på så många plan bortom den kropp du kan se, känna och höra. Följ med på en guidad resa in i din fertila jord, för att sedan växa in i ett nytt liv. Kanske du vet vad det är, eller inte, det spelar ingen roll låt ditt inre frö aktiveras och välkomna in det nya som vill födas för just dig. Varje dag skriver du ditt manus, vi alla är kraftfulla medskapare av världarna vi vandrar i.

 

Sound healing, integration

Kvällen avslutas med ett avslappnande ljudbad där du får avnjuta vibrationerna från instrument såsom klangskålar och vindspel. Slutligen ges du tillfälle att låta allt du varit med om få integreras och landa i dig genom savasana – stilla vila.

 

Praktisk information

Mjuka kläder är att föredra och ha gärna en extra tröja till hands då yinyogan kan ha en kylande effekt. Alla deltar utifrån sina egna förutsättningar och inga förkunskaper behövs. Vattenflaska om man vill, sedan kakao är vätskeutdrivande så som kaffe. Kakao är en naturlig antidepressiv så om du tar SSRI medicin rekommenderas det att dricka mindre mängd kakao eller undvika det helt då det kan ge migrän

Kursledare:

Denice Donborn/Kay Pacha
Denice har suttit i healande ceremonier med shamaner, visdoms män och kvinnor runt om i världen under de senaste 7 åren. Hon har alltid känns sig dragen till dessa uråldriga naturläror, sedan 1 år tillbaka har hon själv börja hålla helande rum för andra.
Lisa Hagström/Yinsamt

Lisa Hagström är sedan december 2020 utbildad yinyogalärare via YogaDevi. Hon vill bjuda in till en tillåtande och trygg plats där du får möjlighet att kravlöst bara vara i nuet och släppa taget om allt som inte är du. Lisa är beteendevetare med en kandidatexamen i sociologi. Hon har en holistisk syn på livet och känner nyfikenhet och fascination över hur kropp och själ hänger ihop. Hon mår som bäst när hon utövar yoga regelbundet och upplever att övningar och insikter från yogamattan blir till något värdefullt och upplyftande i livet i stort.

 

27 april
lördag kl. 18:00 - 20:30

Kurstid och pris

Kursledare

Lisa Hagström

Plats

Yogainstitutet

Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige

+ Google Map