Laddar Evenemang

Utbildning till Instruktör i gravidyoga 6 dagar 15-18 juni och 13-14 september inkl online

 • Gravidyoga
 • Paryoga för gravida
 • Föräldra-Bebisyoga – Första tiden med bebis

Utbildningen ger en grund för att lära ut lämplig yoga för gravida. Kursmoment:

 • Andningsteknik
 • Fokuseringstekniker specifikt för gravida
 • Uthållighetsträning
 • Vikten av avslappning i graviditeten & under förlossningen
 • Sång till bebisen i magen
 • Bäckenbottenträning
 • Magdans
 • Yogisk filosofi omkring den viktiga tiden i livmodern & de första 40 dagarna
 • Föräldra-Bebisyoga med bebismassage och sång
 • Paryoga för gravida för stöd i andningsteknik, fokus & massage
  • Hur kan partnern vara ett stöd under graviditet och förlossning?

 

Utbildningen har hållits under flera år och har varit mycket uppskattad både av barnmorskor, gravida som gått för sin egen skull under graviditeten samt de yogalärare som utbildat sig till instruktörer i Gravidyoga och Föräldra-bebisyoga.

 

Vi utför utbildningen även på uppdrag om ni är fler som önskar gå, t ex barnmorskor för vidareutbildning.

Kursupplägg 6 dagars utbildning:

Utbildningsfakta: 45 timmars lärarledd kurs fördelat på 6 dagar, hemuppgifter mellan träffarna inkl eget utövande av yogapassen. Kompendium och onlinematerial för hemträning ingår i kursavgiften. Examensdag med skriftlig och muntlig presentation.

Kurskrav: Yogalärare eller du som arbetar med gravida eller barn i vården eller som gravidmassör.

Kostnad: 10 000kr + moms 25% totalt 12500 kr inkl kursmaterial (3 kompendier) samt ett onlinematerial och tillgång till bakgrundsmusik. 

Nästa utbildningstillfälle: Start 15-18 juni (lördag-tisdag) +  Kl 08.00-17.30 (första dagen start kl 10.00) samt 13-14 september (start 10.00 på onsdag-15.30 på torsdag). Däremellan har vi en liten check-in online om hur det går för er och om ni tränar gravidyogan på några gravida. 

Info & Anmälan till Birgitta 070—23 77 894 eller birgitta@yogainstitutet.nu

I din anmälan anger du följande:

 • Namn
 • Personnummer
 • Adress & ev annan fakturaadress
 • Telefonnummer, både vanlig och mobil om det finns
 • Din bakgrund, yogaerfarenhet, vårderfarenhet
 • Varför du söker till gravidyogautbildningen och hur du har tänkt att arbeta med denna.

 

 

Kursledare:

Birgitta Hedman, KRI Professional Teacher Trainer, Certifierad gravidyogalärare sedan 2005, arbetat med gravidyoga i Karlstad och Oslo sedan 2005, Yogadoulautbildning, även hållit förlossningsförberedande kurs/paryoga för gravida och föräldra-bebisyoga och även medverkat som doula vid förlossningar.

Barnmorska deltar några timmar i utbildningen.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer från tidigare deltagare:

“Jag uppskattade kursen mycket. Gillade hur det växlade mellan teori och praktik och att det blev personligt och fanns utrymme att fånga upp det gruppen funderade på. Saknade ingenting.”/ Sandra, psykolog Karolinska Institutet

“Jag tycker kursen var bra. Gav möjlighet att reflektera kring egna förlossningar och vad som är värdefullt att få med sig inför en förlossning. Bra att jobba med uthållighet och olika fokus, och den viktiga andningen samt kunskap om de tre sinnena. Onlinematerialet är bra. Jag använder det nu som inspiration.” /Jenny

“Jag är mycket nöjd med kursen. Bra med en 4-dagars start, då hinner man landa och ta till sig kunskapen bättre. Mycket bra erbjudande med att kunna övernatta på studion. Fantastiskt bra planering på hela utbildningen. Du får med allt det viktiga och undervisar på ett bra pedagogiskt sätt. Blandningen av praktik och teori gör att kunskaperna går in lättare och du är bra på att läsa av oss när vi behöver ett break. Materialet som vi får av dig är väl genomtänkt och professionellt utfört. 
Det framgår tydligt att du är en erfaren lärare och yogini som brinner för att sprida ljus och kunskap för en bättre värld. Jag återkommer gärna på fler kurser när det är dags.
Du har gett mig mycket input och inspiration att fortsätta med mitt värv som yogalärare. Tusen tack Birgitta! Sat Nam!” / Anne Lötjönen Sund

 

“Jag har upplevt kursen som mycket givande. Den har innehållit mer än jag förväntade mig – inte bara pass utan en väldigt bra bakgrund, plattform att stå på som instruktör. Lämnar utrymme för att gravidyogan kan ge ringar på vattnet genom hela livet för deltagarna. Upplägget med två olika träffar har varit positivt – tid till att öva, läsa och möjlighet att praktisera. Kunskapen sjunker in och det blir naturligt att fylla på och knyta ihop vid andra tillfället.

Mycket fint material och massor av erfarenhet, visdom, kunskap och klokskap som du generöst delar med dig av. “/Anna

 

“Jag är mycket nöjd med utbildningen. Mycket nya tankar. Mycket praktiska övningar. Det gillar jag. Lagom med teori. “

 

“Fina Birgitta! Du har förmedlat en djupare dimension av gravidyogan för mig. Detta har varit så mycket mer än det jag gått tidigare. Kommer vid tillfälle rekommendera andra att komma på din gravidyogautbildning.” /Jennie


14 september
lördag kl. 08:00 - 16:00

Kurstid och pris

Kursledare

Plats

Yogainstitutet

Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige

+ Google Map