Laddar Kurser

Detaljer

Datum:
2 juni, 2021
Tid:
17:15 - 18:15
Kostnad:
740kr/6 ggr
Kurser Kategorier:
,

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu

Kursledare

Ulrika Rhöse
Telefon:
070-822 52 76
E-post:
ulrika.rhose@me.com

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Yinyoga med Ulrika start onsd 28 apr kl 17.15-18.15, 6 ggr, online/på plats


Detaljer

Datum:
2 juni, 2021
Tid:
17:15 - 18:15
Kostnad:
740kr/6 ggr
Kurser Kategorier:
,

Välkommen på en kurs i Yinyoga!

Vad är Yinyoga?

Yinyoga är en blandning av yoga, traditonell kinesisk medicin och mindfulness. Yin är den ena sidan av Yin och Yang. Yin representerar svalka, avslappning och varande. Yang är den andra sidan och Yang står för värme, fart, målmedvetenhet, prestation, tävling och styrka. Yin är behållaren och den som håller i det som rör sig. Yin är det som finns under ytan, skuggsidan. Yang står för sol, värme och snabb energi. I våra liv behöver vi både Yin och Yang men i den tillvaro vi lever i idag har de flesta ett överskott av Yang och en brist på Yin. I Yinyoga fokuserar vi på kroppens yin-delar såsom leder, bindväv, ligament och inre organ. Alla Yinyogaställningar utförs sittande eller liggande och hålls en längre stund, 3-5 minuter. Ingen förkunskap krävs. Yogan utförs varsamt och i medveten närvaro efter din egen dagsform och förmåga. 

Yinyoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. I Yinyoga utför vi relativt enkla, mjuka yogaövningar och stannar i dem under en längre tid,  samtidigt slappnar vi av i hela kroppen och vilar i nuet. Du kan utföra Yinyogan när som helst, hur som helst. Du behöver varken ha en yogamatta eller yogakläder. Du blir nämligen inte varm. Du blir nerkyld och sval.
Det som utmärker Yinyogan är att vi i denna stil just släpper musklerna och ”stretchar” bindväv, leder och skelett.

Kursledare: Ulrika Rhöse

 

INFO OM ONLINE-YOGAN: För onlineyogan kommer du att bjudas in i en Facebook-grupp som heter: Yinyoga med Ulrika VT21. För detta behöver du bli vän med Ulrika Rhöse på Facebook. Först då kan hon bjuda in dig. Om du inte har Facebook kan du få ett lösenord för att se inspelade yogafilmer på Vimeo. Där finns många nu efter allt som spelats in det senaste året.

Det går att följa kursen endast på plats eller endast online, eller både och. Du har alltid tillgång till din onlineyoga under den kurs du går hos oss och kan göra den när du vill på dygnet. Sedan plockar vi bort dig ur den Facebook-gruppen då kursen är slut.

 

Corona-information: I dagsläget tar vi endast in begränsat antal i lokalen. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och gör de förändringar som krävs. Vi spritar alla ytor och handtag och har stor distans mellan mattorna. Vi har yogamattor i ull, sittkuddar och filtar i lokalen, men vill du tar du med egen matta, filt och sittkudde så här i Covid-tider. 

 

Varmt välkommen precis som du är! 

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Ulrika Rhöse är utbildad Kundaliniyogalärare och Medicinsk yogalärare. Utbildningen gick hon på Yogainstitutet hos Birgitta, 2017-2018. I augusti 2020 utbildade hon sig  även till Yinyogalärare, på Kundaliniyogacentret i Stockholm hos Magdalena McWeld.