Laddar Evenemang

Yoga för bättre sömn och inre balans med Jenny 5 söndagar kl 15.00-16.30 start 4 sep på plats/online

 

Om du vill gå enstaka gånger på detta pass betalar du 160 kr (mot normalt 220 kr) eftersom Jenny fortfarande är under utbildning. Du kan då anmäla att du vill komma till kursledaren på tel: 072-572 15 32

Hur sover vi? Jo tack bra. Gör vi det? Vaknar vi utvilade och pigga på morgonen fyllda av energi? Har vi fått ut optimalt av nattens sömntimmar så att vår kropp, hjärna och sinnen kunnat göra sitt jobb under natten? Hur vi sover på natten sätter standarden för vårt fysiska och mentala välmående. Subtil obalans leder på sikt till fysiska problem som vi kanske inte kopplar samman med hur vi sover. Kanske somnar vi men vaknar upp runt två tiden på natten. Varför gör vi det? Genom yogaövningar och den yogiska filosofin kan vi lära oss mycket om hur vi kan förbättra vår sömnkvalitet. Under kursen kommer du få övningar och redskap för att förbättra din sömn vilket också samverkar med vår inre balans som vi också kommer att kika på.

 

Kundaliniyoga är en fysisk, mental och andlig form av yoga som består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker, avslappning samt olika typer av meditationer. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker. Där du i egen takt stärker dig själv, finner lugnet på insidan samtidigt som kroppen och sinnet blir mer flexibelt. Fokus ligger snarare på kraft och uthållighet än på avancerade kroppsställningar. Vi tränar vår närvaro i stunden, vilket får positiva effekter i vår övriga vardag. Yoga är till för alla, oavsett ålder, kön och rörlighet – anpassning är alltid möjlig utifrån dina förutsättningar.

Vi gör ett yogapass och efter det får vi en skön stund för återhämtning då vi vilar, ibland till gongarnas läkande vibrationer som tar oss till djup avslappning. Sedan avslutar vi med en meditation. Alla kan delta, nybörjare som erfarna, helt utan prestation.

I alla grupper går vi igenom grunderna under de två första tillfällena.

Jenny Sundin har yogat många år före hon tog steget till att utbilda sig till yogalärare. Hon går vår yogalärarutbildning just nu och har avklarat sitt practicum för att börja undervisa. 

Du kan följa kursen online och/eller på plats. Meddela i fritextrutan om du bara vill vara med online. 

Vi anpassar oss efter rådande Covid-rekommendationer om något förändras.


VAD TYCKTE DU OM KURSEN/UTBILDNINGEN?
Feed-back från tidigare kursdeltagare


Vitalie 31 mars, 2023

Jag är en Kundaliniyoga-student och jag kan inte nog rekommendera denna kurs. Det har varit en helt livsförändrande upplevelse för mig.

Genom Kundaliniyoga har jag upptäckt en helt ny dimension av självkännedom och självförverkligande. Kursen har gett mig verktyg för att hantera stress och ångest, ökat mitt fokus och min koncentration, och hjälpt mig att hitta en inre frid och balans som jag tidigare bara drömt om.

Lärarna har varit fantastiska och har verkligen inspirerat mig att fortsätta på min yogaresa. Jag känner mig tacksam för allt jag har lärt mig och för alla nya insikter som jag har fått genom denna kurs.

Om du är intresserad av att utforska Kundaliniyoga och hitta ditt inre lugn och välbefinnande, så kan jag verkligen rekommendera denna kurs. Det kommer att förändra ditt liv på sätt du aldrig trodde var möjliga.

04 september
söndag kl. 15:00 - 16:30

Kurstid och pris

  • Kursstart:
    4 september kl. 15:00
  • Cost:
    790kr
  • Event Category:

Kursledare

Jenny Sundin

Plats

Yogainstitutet

Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige

+ Google Map

Feed-back från tidigare kursdeltagare

Vad tyckte du om kursen/utbildningen?