Laddar Kurser

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Yoga för bättre sömn och inre balans med Jenny 5 söndagar kl 15.00-16.30 start 4 sep på plats/online


Detaljer

Datum:
11 september
Tid:
15:00 - 16:30
Kostnad:
790kr
Kurser Kategori:

 

Om du vill gå enstaka gånger på detta pass betalar du 160 kr (mot normalt 220 kr) eftersom Jenny fortfarande är under utbildning. Du kan då anmäla att du vill komma till kursledaren på tel: 072-572 15 32

Hur sover vi? Jo tack bra. Gör vi det? Vaknar vi utvilade och pigga på morgonen fyllda av energi? Har vi fått ut optimalt av nattens sömntimmar så att vår kropp, hjärna och sinnen kunnat göra sitt jobb under natten? Hur vi sover på natten sätter standarden för vårt fysiska och mentala välmående. Subtil obalans leder på sikt till fysiska problem som vi kanske inte kopplar samman med hur vi sover. Kanske somnar vi men vaknar upp runt två tiden på natten. Varför gör vi det? Genom yogaövningar och den yogiska filosofin kan vi lära oss mycket om hur vi kan förbättra vår sömnkvalitet. Under kursen kommer du få övningar och redskap för att förbättra din sömn vilket också samverkar med vår inre balans som vi också kommer att kika på.

 

Kundaliniyoga är en fysisk, mental och andlig form av yoga som består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker, avslappning samt olika typer av meditationer. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker. Där du i egen takt stärker dig själv, finner lugnet på insidan samtidigt som kroppen och sinnet blir mer flexibelt. Fokus ligger snarare på kraft och uthållighet än på avancerade kroppsställningar. Vi tränar vår närvaro i stunden, vilket får positiva effekter i vår övriga vardag. Yoga är till för alla, oavsett ålder, kön och rörlighet – anpassning är alltid möjlig utifrån dina förutsättningar.

Vi gör ett yogapass och efter det får vi en skön stund för återhämtning då vi vilar, ibland till gongarnas läkande vibrationer som tar oss till djup avslappning. Sedan avslutar vi med en meditation. Alla kan delta, nybörjare som erfarna, helt utan prestation.

I alla grupper går vi igenom grunderna under de två första tillfällena.

Jenny Sundin har yogat många år före hon tog steget till att utbilda sig till yogalärare. Hon går vår yogalärarutbildning just nu och har avklarat sitt practicum för att börja undervisa. 

Du kan följa kursen online och/eller på plats. Meddela i fritextrutan om du bara vill vara med online. 

Vi anpassar oss efter rådande Covid-rekommendationer om något förändras.

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
Visa Plats-webbplats
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Jenny är utbildad socionom. Hon har arbetat med barn och familjer i många år och har olika vidareutbildningar. Yogan kom tidigt in i hennes liv och hon har utövat olika yogaformer i över 35 år. Kundaliniyogan hittade hon då hon sökte sammanhang med fokus på meditation och inre stillhet.