Laddar Kurser

Detaljer

Datum:
25 oktober, 2020
Tid:
09:30 - 11:30
Pris:
250kr/1 gg eller 1000 kr för alla 5 tillfällen
Kurser Kategorier:
,

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu

Kursledare

Sonja Österlund
Telefon:
073-1546454
E-post:
sonja.yogainstitutet@gmail.com

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Yoga för harmoni & balans – 5 tillfällen med Kundaliniyoga 25/10


Detaljer

Datum:
25 oktober, 2020
Tid:
09:30 - 11:30
Pris:
250kr/1 gg eller 1000 kr för alla 5 tillfällen
Kurser Kategorier:
,

– 5 tillfällen där vi fokuserar på olika delar av Kundaliniyoga.

· Pranayama – förändra din andning, förändra ditt liv

· Chakrasystemet – vårt energisystem

· De 10 kropparna – själen, vårt sinne och våra energikroppar

· Asanas – de fysiska yogapositionerna

· Meditation – för harmoni och balans

Detta är en temakurs för dig som vill få mer kunskap om de olika aspekterna av Kundaliniyoga. Det blir både teori och praktiska övningar utifrån ovanstående teman.

Du behöver inte vara en van yogautövare men det kan vara bra om du har gått en grundläggande Kundaliniyogakurs innan. Det går att gå alla tillfällen som en kurs eller välja att gå enstaka tillfällen.

Kursen hålls både på Yogainstitutet och on-line.

Varmt Välkommen!

5 Söndagar 09.30-11.30

Start V.43 25/10

Pris för hela kursen: 1000 kr  MEDDELA VID ANMÄLAN OM DU ÖNSKAR GÅ HELA KURSEN ELLER BARA ENSTAKA TILLFÄLLEN TACK! 🙂

Pris för enstaka tillfällen: 250 kr   

 

Yoga för harmoni och balans – Pranayama

Förändra din andning, förändra ditt liv 25/10

Att andas på rätt sätt kan hjälpa oss till ett skönare liv eftersom sättet vi andas på har en stor betydelse för vårt välbefinnande och påverkar oss ända ned på cellnivå. Andningen är den viktigaste funktionen i kroppen och Pranayama – yogiska andningstekniker är en av grundstenarna i yogan. Andningen är sammankopplad med vårt sinne och med olika andningstekniker kan vi påverka vårt sinne och lära oss att andas igenom jobbiga känslor och tankar samt avlägsna stress och oro.

Vid detta tillfälle kommer du att få lära dig grundläggande yogiska andningstekniker och fördjupa din förståelse för hur sättet vi andas på kan påverka oss. Vi kommer att göra flera olika andningsövningar, öva på att fördjupa och förlänga vårt andetag samt öva på eldandning.

Vi kommer också att göra ett yogapass för våra lungor, ha en skön avslappning och avsluta med en andningsmeditation. 

Yoga för harmoni och balans – Chakrasystemet 1/11

Yogan har en holistisk syn på människan där kropp, sinne och själ hänger samman och bildar en helhet och där alla delar påverkar varandra. Vi människor består inte bara av den fysiska kroppen utan även av ett energisystem, Chakrasystemet.

Genom att fördjupa vår kunskap om Chakrasystemet kan vi få en djupare förståelse för vår kropp, vårt sinne och vår själ. Vi kan förstå vad det innebär att ett chakra är i balans eller obalans, hur det påverkar hur vi mår, hur vi upplever saker i livet och hur vi agerar och vad vi kan göra för att balansera det.

I denna workshop får du veta mer om de olika chakrana i chakrasystemet och dess egenskaper. Vilka kroppsdelar och vilka olika egenskaper de olika chakrana relaterar till samt vilka yogaövningar som stärker och balanserar upp våra olika chakran.

Vi varvar teori med yogaövningar och avslutar med ett yogapass som balanserar hela chakrasystemet, en skön gongavslappning och en meditation.

 

Yoga för harmoni och balans – De 10 kropparna 8/11

Yogan har en holistisk syn på människan där kropp, sinne och själ hänger samman och bildar en helhet och där alla delar påverkar varandra.

I Kundaliniyoga finns en förklaringsmodell av hela människan ur ett yogiskt perspektiv, De 10 kropparna. Där den fysiska kroppen är en och sedan finns det 3 mentala kroppar och 6 energikroppar.

De tio kropparna kan ses som olika skikt av medvetenhet. Alla delar av det som är du. Varje kropp har specifika egenskaper, funktioner och kvaliteter som påverkar oss på olika sätt.

Vid detta tillfälle kan du få en förståelse av de tio kropparna och hur de påverkar dig. Förhoppningen är att detta tillfälle kan ge dig en större insikt om ditt sinne och ge dig en djupare medvetenhet om hela dig.

Vi varvar teori med yogaövningar och avslutar med ett yogapass som balanserar de 10 kropparna, en skön gongavslappning och en härlig meditation.

 

Yoga för harmoni och balans – Asanas, de fysiska yogapositionerna. 22/11

Vi börjar med att mjuka upp kroppen med sköna uppmjukande övningar för att sedan praktiskt gå igenom några av de vanligaste fysiska yogaställningarna i Kundaliniyoga. Vad man kan tänka på då man går in i en yogaställning, vilka modifieringar som kan göras och även hur vi inte bör göra.

Vi kommer att gå igenom vad olika positioner stärker i kroppen, gå igenom kroppslåsen, navelpunkten, hur du stabiliserar dig i en position, står eller sitter på bästa sätt och hur du bugar eller böjer dig på rätt sätt i olika positioner.

Vi avslutar med ett yogapass, en skön gongavslappning och en härlig meditation.

 

Yoga för harmoni och balans – Meditation 29/11

Att meditera är en process, ett görande. Olika meditationer har olika effekter på oss men generellt kan man säga att syftet med att meditera är att känna en inre stillhet i vårt sinne, att känna ett inre lugn, en känsla av harmoni, en ökad närvaro och en större medvetenhet om kärnan av det som är du.

I Kundaliniyoga finns många olika meditationer med många olika mudras, handställningar, och meditationer både med mantran och andningsmeditationer utan mantran.

Vid detta tillfälle kommer vi att varva teori med praktik och du kommer att få göra både andningsmeditationer och mantrameditationer. Vi kommer också att göra ett kortare yogapass, ha en skön gongavslappning och avsluta med en längre meditation.

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Sonja Österlund är KRI certifierad Kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan sedan 2008, Childplay yogainstruktör. Medlem i SKY - Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund. Utbildad i healingtekniken Sat nam rasayan och har gått tre av fem Level 2 i Kundaliniyoga.