Laddar Kurser

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Yoga och hållbar kommunikation, sönd 25 sep 11.00-13.30


Dualismens tyranni - 9 etiska principer för hållbar kommunikation

Detaljer

Datum:
25 september
Tid:
11:00 - 13:30
Kostnad:
350kr
Kurser Kategori:

Välkommen till en workshop som inleds med ett samtal om kommunikation och avslutas med ett skönt yogapass med fokus på halschakrat. Vi guidas av Ulrika Olausson, kommunikationsforskare och yogalärare. 

En fungerande kommunikation är grunden för att uppnå hållbarhet, såväl i våra nära relationer som professionellt och samhällsmässigt. Men hur ska det ske i en tid då den ökade polariseringen tar sig allt grövre uttryck?

Workshopen utgår ifrån Ulrikas senaste bok ”Dualismens tyranni: Nio etiska principer för hållbar kommunikation”, som syftar till en genuin upplevelse av allt livs sammanlänkning i Ett. Hon förklarar hur upplevelsen av separation och polarisering i själva verket är en vanföreställning, och att vårt tanke- och språksystem helt enkelt har fängslat oss i en värld av motsatser – dualism. De kommunikationsetiska principerna, som hon utvecklat i boken, hjälper oss att överkomma världen av motsatser, och när dualismens tyranni upplösts blir hållbarhet – omsorgen om människorna, jorden och alla livsformer – ett naturligt resultat.

Boken kommer att kunna köpas på plats till ett förmånligt pris för den som vill.

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
Visa Plats-webbplats
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Ulrika Olausson är kommunikationsforskare, författare samt certifierad lärare i kundaliniyoga och soundyoga. Hon har forskat i medie- och kommunikationsvetenskap i 25 år, varav de senaste 10 som professor. Möt henne då hon gör yoga med oss och presenterar sin nya bok "Dualismens tyranni".