Laddar Kurser

Detaljer

Börjar:
7 januari, 2022 kl. 09:00
Slutar:
9 januari, 2022 kl. 17:00
Pris:
8500kr
Kurser Kategori:

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu

« Till schemat « Fler kurser

Yoga Teacher Training Level 2 Mind & Meditation 7-9 jan + 21-23 jan Online/on site


Detaljer

Börjar:
7 januari, 2022 kl. 09:00
Slutar:
9 januari, 2022 kl. 17:00
Pris:
8500kr
Kurser Kategori:

Level 2 ”Mind & Meditation” – Sada Sat Kaur & Birgitta Hedman On-line/påplats. 

7-9 of January & 21-23 of January 2022

 

Sada Sat Kaur kommer att vara med oss online. Birgitta håller halva kursen och är med i lokalen. Båda lärarna har arbetat både med onlinekurser och på plats så du är välkommen att anmäla dig till kursen oavsett om du vill följa den hemifrån eller på plats på Yogainstitutet.

Eftersom vi har varit online redan med både Level 1 och Level 2 vet vi att det har fungerat bra både energimässigt och möjlighet att ställa frågor och göra grupparbeten och ha samtal i grupp via ”break-out-rooms”, så tveka inte om du vill komma framåt i din Level 2-process.

Level 2 är öppen för alla KRI Level 1 certifierade instruktörer, men också till vem som helst som är intresserad av modulen. Du bör dock ha någon Kundaliniyoga-erfarenhet för att kunna vara med på kursen men kommer bara få ett diplom när du har ett Level 1-certifikat. Certifikatet för Level 2 får du när du genomgått alla 5 moduler, före det får du ett ”Letter of completion”.

Modulerna görs under minimum en 2-årsperiod men kan göras under hur lång tid du önskar sprida ut de olika modulerna. Totalt är det 300 timmar, fem stycken 62-timmarsmoduler, vilket gör att du kommer upp i Yoga Alliance 500-timmars krav. Certifierad med Level 2 blir du ”Certified Practiotioner of Kundalini Yoga”.

Före Level 1 önskade du en djupare förståelse av yoga. I Level 2 känner du i hjärtat att det inte längre är tillräckligt med de grundläggande delarna på instruktörsnivå. För att nå nästa nivå innebär det att du bedömer var du befinner dig i ditt engagemang för att vara ditt unika du och erbjuda dig en transformerande resa. Detta har aldrig varit en ensam resa, och Level 2 är inget undantag. 

Dessa är de 5 modulerna i Level 2:

– Vitality and Stress

– Conscious Communication

– Authentic Relationship

– Lifecycles & Lifestyles

– Mind & Meditation

 

Previous Level 2 at Yogainstitutet:

2015 ”Conscious Communication”. 

2016  ”Authentic Relationships”

2017 ”Mind & Meditation”

2018 ”Vitality & Stress”

2019 ”Lifecycles & lifestyles”

2020 ”Authentic Relationships”

2021 ”Conscious communication”

Next Level 2 in 2022 is ”Mind & meditation”

 

MIND & MEDITATION

Fördjupa din meditations-praktik, klargör din relation mellan dig själv och ditt ”mind”/ditt sinne, och upptäck sinnets basala natur och sinnets dynamik. Vår relation till vårt eget sinne är huvudsakligen att effektivt upptäcka vår sanna natur och uppfylla vår potential, att upptäcka vår mänsklighet och upptäcka det oändliga i allt och alla som skapar allt. Den största kraften är möjligheten att agera med ett neutralt sinne, att använda intuition tillsammans med vår visdom att luta oss mot det oändliga och finna kraften i att sätta en intention.

 

Innehåll

  • Förbättra djupet av din förståelse av meditation och upplev djupa meditationer i de 9 aspekterna av sinnet/mindet.
  • Fokusera på relationen till ditt eget sinne/ditt eget ”mind”.
  • Öka din förmåga att observera neutralt, att bli stilla, att rena ditt sinne från distraktioner, för att kunna upptäcka när du etablerar ett stadie av ”shuniya”, och upptäcka de olika funktionella delarna av sinnet/”mindet”.
  • Upplev och praktisera användningen av intuition och intellekt som primär färdighet i Kundaliniyoga och meditation. 
  • Lär dig sinnets struktur och undersök de opersonliga sinnena, sinnets kvaliteter, och de nio aspekterna av sinnet/”mindet”.
  • Skapa förståelse för hur du kan använda de 27 projektionerna av sinnet.

Kunna använda de funktionella sinnena flytande, förstå påverkan av de opersonliga sinnena, praktisera shuniya och använda intuitionen med lätthet och flexibilitet. Förstå Nanaks Pauri, Man Jeetai Jag Jeet. Erövra ditt sinne och erövra världen. Kom till en relation med ditt sinne och självet som överskrider tid och rum och relaterar till enhet i din identitet med det oändliga. Bli ett med alltet.

Kursaffirmation: ”Jag bestämmer mig för att förfina min meditativa kapacitet. Jag bjuder in mitt sinne i mitt medvetna varande, för att undersöka dess natur, och att lära mig att bemästra mitt sinne så att det hjälper mitt medvetande och min själ. Jag integrerar och använder de funktionella sinnena i mina dagliga vanor och vanemönster så att jag kan utveckla en klar, intuitiv, och effektivt sinne. Att övervinna mitt sinne är att odla en relation med dess handlande och medvetande om dess funktionella delar. Jag formar en relation till min egen medvetenhet, självet, mitt sinne och mitt oändliga jag. Mitt liv blomstrar!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teachers: Sada Sat Kaur Lead teacher trainer och Birgitta Hedman Professional teacher trainer.    

 

Price: Early-bird (om du anmäler dig före 7 november) 8 500 SEK. Efter 7 november är priset 9000 kr. Resterande betalning ska vara inbetalt 7 december. När du registrerar dig här nedanför skickas en faktura till dig som du betalar anmälningsavgiften på 1000 SEK på för att säkra din plats på Level 2. 

Litteraturkostnad tillkommer. Den betalas vid starten på utbildningen och kostar ca 400 kr. Om du önskar boken The Mind tillkommer på i dagsläget 250-300 kr beroende av hur valutan står. 

Möjlighet finns att övernatta på Yogainstitutet, en enkel övernattning i yogarummet 100 kr/natt. Du tar med dina egna sovsaker, madrass, täcke, kudde (filtar och vissa kuddar finns) och allt övrigt du behöver för en god natts sömn. Annars finns B&B, AirBnB´s och hotell i närheten. 

Du registrerar dig i formuläret här nedanför. Har du frågor kontakta birgitta@yogainstitutet.nu or 070 – 23 77 894 

 

Några kommentarer från tidigare Level 2 på Yogainstitutet:

Lokalen: Härlig lokal med fina energier och varm miljö. Bra med två toaletter. Generöst att bli bjuden på frukt varje dag. Härligt att kunna sitta på stol vid bordet i köket och äta lunchen. 
Maten: Helt fantastisk, vilken lyx att få sätta sig och äta denna goda och härliga lunch, Toppen.
Kursen och kursledarna: Bra kursledare, fint med mixen man och kvinna, blir en väldigt bra balans i energier och annan input. 
Staben (du och dina medhjälpare): Härligt bemötande, öppet, generöst, humoristiskt och prestigelöst. Jag uppskattar er alla väldigt mycket. Skapar ”mer”känsla.

 

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu
> Vägbeskrivning.

Boka den här kursen

Alla fält markerade med * måste fyllas i för att registreringen skall kunna genomföras!

Har du några besvär det är bra för oss kursledare att känna till? T.ex. högt blodtryck, smärtor. Ange det i rutan nedan.

Jag accepterar yogainstitutet.nu integritetsvillkor *


Kursledare


Sada Sat Kaur är vår Lead Trainer på våra yogalärarutbildningar och håller med jämna mellanrum workshops på Yogainstitutet. Hon driver Yoga Borgo, ett retreatställe i Italien, men kommer ursprungligen från USA där hon i många år följde Yogi Bhajan och direkt från honom fick kunskap om Kundaliniyogan

Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI certifierad Kundaliniyogalärare, Level 1 Professional Teacher Trainer, Mediyogaterapeut & gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och utbildad i gong via Don Conreaux.