Level 1 Kundaliniyoga-lärarutbildning Karlstad

Kundalini yoga Level 1 Teacher Training

”Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet.”  –  Yogi Bhajan

NÄSTA UTBILDNINGSSTART 12-14 mars 2021 i Karlstad (datum kommer inom kort att läggas ut)

 

En 1-årig KRI-certifierad Internationell Kundaliniyogalärarutbildning enligt Yogi Bhajan inkl  Medicinsk yoga – allt i ett!

(*KRI = Kundalini Research Institute i USA)

 

Har du längtat efter personlig utveckling?

Denna utbildning i Kundaliniyoga är för alla, oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att Kundaliniyogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling.

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för Kundaliniyogans visdom. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

Kursupplägg: 10 träffar inkl 1 retreat på annan ort och 1 längre stadsretreat på Yogainstitutet 

Kurslängd: 200 lärarledda timmar 

 

 

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker)

* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.

* Meditation & sinnet, Mindfulness

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars tekniken

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud

* Grundläggande gongtekniker

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare

*  Vit tantra

 

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

Nästa kursstart är 7-8 februari 2020.

retreat 18-22 mars, 17-19 april, 6-7 juni, Järna yogadagar 28-30 augusti, 23-27 september (Sada Sat Kaur är med oss från Italien på Yogainstitutet i 5 dagar), 13-15 november, 4-6 december, 29-31 januari 2021, (vit tantra – datum meddelas senare men brukar vara andra helgen i februari, dvs troligen 13 februari), 12-13 mars tenta-dag. 

Tiderna är mellan kl 09.30 på fredag till 13.00 på söndag.

På stadsretreaten i september är tiderna 10.00 första dagen. Övriga tider har vi tidig morgonrutin med Sadhana och vi avrundar kl 17.30, förutom söndagen då vi slutar 15.30.

 

Här kommer en liten film från vår senaste utbildning filmad i november 2019. Klicka på länken.

 

Nedanstående tider gäller pågående utbildning som startade mars 2019. 

Tider på Yogainstitutet är fredag kl 09.30 – söndag 16.30

Kommande resterande tillfällen är:

6-8 mar

 

Utbildningen omfattar 200 timmar lärarledd lektionstid, 180 timmar är den internationella delen, dessutom extramodul med 20 timmar Medicinsk yoga och grundläggande gongtekniker. Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta i 20 klasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv. 

Vi samarbetar även med utbildningen i Stockholm och Oslo. Klicka på respektive ort för mer info om dem. 

 

Totalpris: 40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgift på 4 000 kr före 30 december. Efter detta datum är priset 43 000 kr).

Kursavgiften är 22 300 kr Resterande är moms, kostnader för litteratur, kost och logi under retreaten, samt medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riskförbund) under ett år och Järna yogadagar. Kostnader för vit tantra ingår ej i kurspriset (ca 1 500 kr). Mat ingår på Järna yogadagar men ej boende. 

Efter genomgången utbildning har du möjlighet att läsa vidare på Level 2, som ges på olika platser runt om i världen, olika platser i Sverige och även på Yogainstitutet.

Om du kommer långväga ifrån går det bra, i mån av plats, att övernatta i kurslokalen för 100 kr per natt på eget liggunderlag/luftmadrass.

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

Vi har ett stort nätverk av lärare så om någon blir sjuk har vi möjlighet att sätta in andra lärare.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 
E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: / 054 – 44 44 316 eller 070 – 23 77 894

 

 

Anmälan:
Anmälan görs från formulär som du finner via schemat. Förutom att fylla i formuläret vill vi att du i den fria rutan anger din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat med. Berätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto i ett separat mail.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.

För länk till bokningen av yogautbildningen

 

Lärare är: 

Sada Sat Kaur Lead Teacher från USA, är en mycket duktig musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon har studerat hos Yogi Bhajan sedan 1972, förutom yoga och meditation, mycket mantran och naad (the yoga of Sound). Hon är ödmjuk, kunskapsrik och en bra lärare med lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

 

 

 

Dharma Singh från Tyskland är KRI Lead Kundaliniyoga Teacher Trainer. Han driver både en yogaskola i Tyskland tillsammans med sin fru samt en spirituell begravningsbyrå.

 

 

 

 

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare bl a: 

Charlotte Åström från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI Professional Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

 

 

Birgitta Hedman från Karlstad, har arbetat med utbildning i drygt 30 år inom folkhögskola och IT-branschen i Stockholm. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Professional teacher trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, utbildad i gong av Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid flera förlossningar.

 

 

 

 

Monica Holm Sjukgymnast och utbildad i Medicinsk yoga. Håller i Medicinsk yoga på vår yogalärarutbildning. Hon har bl a gjort 2 forskningsstudier på yoga mot stress vid Nora vårdcentral som visat positiva effekter av yogan. Hon har arbetat med Medicinsk yoga på vårdcentral i över 10 år. 

 

 

Denna film visar från en av våra retreater. Uppmärksamma att viss info är inaktuell i denna video, men att det mesta fortfarande är aktuellt inför vår nästa start i Karlstad 2020.

Klicka här för att se filmen

 

If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga – don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul.”  – Sada Sat Singh